Aubergineröra

Aubergineröra

3.9/5 - (8 votes)

Melitzanosalata (μελιτζανοσαλάτα) är en välkänd meze i Grekland. Auberginen ska egentligen grillas för att få en rökig smak men i detta recept tillagas den istället i ugn.



Ingredienser:

2 aubergine

1/4 gul lök

1/2 vitlöksklyfta

1/2 dl olivolja

1 1/2 msk citronsaft

1 1/2 msk färsk persilja

havssalt

peppar



Gör så här:

Värm ugnen till 200g. Gör hål på auberginerna på 3-4 ställen med en gaffel (detta är viktigt då auberginerna kan explodera i annat fall). Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och tillaga de i ugnen i en timme.

Låt auberginerna svalna. Ta bort skalet och skär fruktköttet i bitar.

Hacka lök och pressa vitlök. Hacka persilja.

Blanda aubergine, lök, vitlök, persilja, citronsaft samt olivolja väl med en träslev i en skål.

Smaka av med salt och peppar.