Kali oreksi

Eksochiko

Eksochiko

5/5 - (1 vote)

Eksochiko (εξοχικό) är en god lammrätt med bland annat paprika, tomat och Kefalotiri ost. Servera den gärna med lemonates patates, potatis med citron och senap i ugn.



6 pers

Ingredienser:

1 kg lamm i bit

1 paprika

1 tomat

1 gul lök

150 g Kefalotiri ost (alternativt Pecorino ost)

1/2 tsk salt

1 krm peppar

1 msk olivolja

5 bakplåtspapper



Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader. Lägg köttet på ett bakplåtspapper (lite längre ner än mitten). Salta och peppra. Skär kefalotiri osten i bitar och lägg på köttet (osten ska helst inte nudda vid pappret).

Skala lök. Skär paprika, tomat och lök i fyra bitar och lägg på köttet. Ringa över olivolja. Slå in till ett paket med hjälp av tre ytterligare bakplåtspapper och lägg med öppningen nedåt på en bakplåtsklädd plåt. Tillaga i ugn i 2-3 timmar.