Kali oreksi

Giouvetsi

Giouvetsi

4.7/5 - (4 votes)

Giouvetsi (γιουβέτσι) är en traditionell rätt som lagas på pasta och kött, oftast lamm, nötkött eller kyckling. 

Ingredienser:

500 g risoni

500 g kycklingfilé

12 dl vatten

2 1/2 tärningar hönsbuljong

250 g krossad tomat

1 gul lök

1 msk olivolja

peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök.

Koka upp vatten med hönsbuljongtärningar. Häll risonin i en ugnsform. Tillsätt krossad tomat, hönsbuljong och hackad lök. Blanda och ställ i mitten av ugnen i ca 15 min.

Värm under tiden olja i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme i ca 2 minuter på varje sida tills den fått fin stekyta.

Ta ut formen med risonin. Lägg kycklingfiléerna ovanpå. Peppra och ställ tillbaks i ugnen. Låt tillagas ca 13-14 min till.

Strö gärna över lite parmesan vid servering.