Kali oreksi

Grekisk linssoppa

Grekisk linssoppa

4.1/5 - (9 votes)

Denna linssoppa är en vanligt förekommande matträtt i de grekiska hemmen. Soppan äts oftast med lite vinäger i. Uppskattade tillbehör är oliver, salta inlagda fiskar, fetaost och bröd.

 

4 pers

Ingredienser:

250 g gröna linser

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 morötter

2 lagerblad

1/2 msk olivolja

1/2 msk tomatpuré

1 tsk salt

 

Gör så här:

Skölj linserna. Hacka lök och vitlök. Skär morötterna i rondeller.

Koka upp 1 liter vatten. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré, lagerblad och linser. Låt sjuda på svag värme i ca 45 minuter.

Tillsätt salt, olivolja och morötter ungefär 20 minuter innan tiden är slut.

Om soppan blir för tjock kan mer vatten tillsättas.