Kormos sokolatas

Kormos sokolatas

4.2/5 - (4 votes)

Kormos sokolatas (κορμός σοκολάτας) eller mosaiko (μωσαϊκό) som den också kallas är en efterrätt som är uppskattad av både stora och små. I Grekland används kexen pti-ber (πτι-μπερ) men det går även bra att använda vanliga mariekex.



Ingredienser:

1 paket mariekex

2 dl mjölk

1 dl socker

125 g smör

3 msk konjak (kan uteslutas)

3 msk kakao



Gör så här:

Bryt sönder kexen i mindre bitar (inte smulor) i en skål. Värm mjölk, smör och socker i en kastrull under omrörning tills allt har smällt. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt kakao och konjak, blanda ordentligt och låt kallna.

Täck en avlång brödform med bakplåtspapper. Häll i kakaoblandningen i skålen med kex och blanda med händerna till en röra. Lägg över blandningen i formen. Lägg i frys i minst 2 timmar. Skiva bitar och servera.