Kali oreksi

Kotopoulo lemonato

Kotopoulo lemonato

5/5 - (2 votes)

Citronkyckling i ugn, kotopoulo lemonato (κοτόπουλο λεμονάτο), är en god vardagsrätt som gärna avnjuts med ugnsbakade potatisklyftor vid sidan om.



Ingredienser:

1 kyckling

1/2 dl olivolja

1 stor citron eller 2 små

4 msk vitt vin

1-2 vitlöksklyftor

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad oregano

1 tsk salt

svartpeppar



Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Pressa citronsaft. Blanda olivolja, citronsaft, vitt vin, pressad vitlök, timjan, oregano, salt och peppar i en skål.

Lägg kycklingen i en ugnsform med höga kanter. Häll såsen över kycklingen så att hela kycklingen täcks. Ställ i mitten av ugnen och tillaga i 45 minuter eller tills kycklingen är klar.

Täck direkt ugnsformen med ett lock eller aluminiumfolie när den tas ut ur ugnen. Låt stå i 10 minuter. Häll på saften som finns kvar i ugnsformen vid servering.