
Kött med citron
Kött med citron, moschari lemonato (μοσχάρι λεμονάτο), är en god syrlig rätt som passar med tillbehör som pommes-frites eller ris. Under vintern avnjuts den gärna med potatismos.
Ingredienser:
1 kg nötkött i bit
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 citroner
2 tsk oregano
3/4 dl olivolja
1 tsk timjan
2 dl vitt vin
1 tsk salt
1 kryddmått peppar
Gör så här:
Hacka lök och vitlök. Pressa citronsaft.
Värm olivoljan i en kastrull och stek köttet (lite i taget för att inte tappa värmen i kastrullen) på hög värme så att det får färg på alla sidor.
Tillsätt lök och vitlök i kastrullen och låt steka i ett par minuter till. Häll i vinet och låt det avdunsta. Tillsätt därefter citronsaft, oregano, timjan, salt, peppar och tillräckligt med vatten så det täcker köttet. Låt koka upp och sänk värmen. Låt småkoka i 1-1,5 timme eller tills köttet mjuknat.