Kali oreksi

Kött med vitkål

Kött med vitkål

Kreas me lachano (κρέας με λάχανο) är en maträtt som oftast avnjuts på vintern. I detta recept används fläskkött men rätten tillagas även med nötkött.



Ingredienser:

1 kg fläskkött

1 kg vitkål

1 morot

2 msk tomatpuré

1 tsk salt

1 kryddmått peppar

6 dl vatten



Gör så här:

Skär köttet i bitar ca 4 x 4 cm. Skala och skiva morot. Skär bort den hårda stocken på vitkålen och skiva resten i mindre bitar. Hacka lök.

Värm olivolja i en kastrull och stek köttet så det får färg på alla sidor. Tillsätt löken och stek ett par minuter till.

Lägg i vitkål och morot i kastrullen och bland. Tillsätt därefter tomatpuré, salt, peppar och vatten. Låt småkoka i ca 60 minuter eller tills dess att köttet blivit mört.