
Kött med vitkål
Kreas me lachano (κρέας με λάχανο) är en maträtt som oftast avnjuts på vintern. I detta recept används fläskkött men rätten tillagas även med nötkött.
Ingredienser:
1 kg fläskkött
1 kg vitkål
1 morot
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 kryddmått peppar
6 dl vatten
Gör så här:
Skär köttet i bitar ca 4 x 4 cm. Skala och skiva morot. Skär bort den hårda stocken på vitkålen och skiva resten i mindre bitar. Hacka lök.
Värm olivolja i en kastrull och stek köttet så det får färg på alla sidor. Tillsätt löken och stek ett par minuter till.
Lägg i vitkål och morot i kastrullen och bland. Tillsätt därefter tomatpuré, salt, peppar och vatten. Låt småkoka i ca 60 minuter eller tills dess att köttet blivit mört.