
Pitabröd
Pitabröd (πίτα) serveras ofta med gyroskött eller souvlaki men är även gott som tillbehör till andra rätter.
8 pers
Ingredienser:
8 dl mjöl
25g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
3 dl vatten
majsmjöl till utbakning
Gör så här:
Blanda vetemjöl, socker och salt i en bunke.
Värm vattnet till fingervarmt. Lös upp jästen i vattnet. Blanda ner i mjölet.
Låt jäsa under täckt bunke i en timme.
Arbeta degen lite på mjölat bakbord. Använd majsmjöl vid utbakningen. Dela i 8 bitar. Rulla varje bit till en boll. Täck bollarna och låt jäsa 15 minuter.
Kavla ut bollarna till cirklar med 15 cm diameter.
Värm en stekpanna. Stek varje pitabröd i 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg.