Kali oreksi

Pitabröd

Pitabröd

5/5 - (2 votes)

Pitabröd (πίτα) serveras ofta med gyroskött eller souvlaki men är även gott som tillbehör till andra rätter.



8 pers

Ingredienser:

8 dl mjöl

25g jäst

1 tsk salt

1 tsk socker

3 dl vatten

majsmjöl till utbakning



Gör så här:

Blanda vetemjöl, socker och salt i en bunke.

Värm vattnet till fingervarmt. Lös upp jästen i vattnet. Blanda ner i mjölet.

Låt jäsa under täckt bunke i en timme.

Arbeta degen lite på mjölat bakbord. Använd majsmjöl vid utbakningen. Dela i 8 bitar. Rulla varje bit till en boll. Täck bollarna och låt jäsa 15 minuter.

Kavla ut bollarna till cirklar med 15 cm diameter.

Värm en stekpanna. Stek varje pitabröd i 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg.