Saganaki med fetaost

Saganaki med fetaost

4/5 - (2 votes)

Med saganaki (σαγανάκι) menas rätter som tillagas i små stekpannor. Denna saganaki innehåller fetaost som serveras med honung och toppas med sesamfrön.



Ingredienser:

filodeg

150g fetaost

1 äggvita

1 tsk sesamfrön

ca 1 1/2 msk flytande honung

olivolja för stekning



Gör så här:

Ta 2 eller fler filodegsark (beroende på vilken tjocklek som önskas). Klipp dessa på bredden så att fetaosten har 2 cm till kanterna. Lägg fetaosten i mitten av arken och pensla med äggvita över arken (för att de ska fästas). Vik ett paket runt fetaosten.

Klä paketet i plastfolie och lägg i frysen i åtminstone 1 timme.

Stek sesamfrön utan olja i en varm stekpanna i ungefär 1 minut tills de fått lite färg.

Värm olivoljan och lägg i paketet. Vänd försiktigt paketet var 30 sekund i ungefär 3 minuter tills paketet har fått ordentligt med färg. Låt gärna även att kanterna får färg på slutet.

Lägg paketet på det fat där det ska serveras. Häll över honungen och bred på så att den kommer överallt. Strö över sesamfrön.