Saganaki med musslor

Saganaki med musslor

4.4/5 - (5 votes)

Saganaki (σαγανάκι) är en grekisk rätt som oftast äts som meze. Rätten kan tillagas baserad på tomat eller senap. Som huvudingrediens används vanligtvis med musslor eller räkor.



Ingredienser:

250g musslor

1 dl olivolja

1 msk torkad oregano

2 msk senap

2 vitlöksklyftor

100g fetaost

1 msk persilja

2 msk ouzo eller vitt vin

chili peppar (mängd beror på vem som ska äta)



Hacka persiljan och chilin. Smula fetaosten.

Värm en stekpanna med olja. Tillsätt pressad vitlök, senap, oregano, senap, chili peppar. Blanda och låt steka ett par minuter.

Tillsätt musslorna och låt steka 2-3 minuter. Häll sedan i ouzon/vinet och stäng av plattan. Låt allt stekas på den avstängda plattan i ett par minuter till. Tillsätt slutligen fetaost och persilja. Blanda slarvigt då fetaosten helst inte ska smälta.

Servera direkt.