Saganaki med räkor

Saganaki med räkor

4.4/5 - (5 votes)

Saganaki med räkor, garides saganaki (γαρίδες σαγανάκι), är en utsökt meze som kan tillagas med oskalade eller skalade stora räkor. Mezen avnjuts ofta tillsammans med en brödbit som doppas i den goda såsen.



Ingredienser:

20-30 stora räkor

3 msk olivolja

1 lök

400 g krossad tomat

1 tsk salt

1 krm peppar

1 tsk oregano

100 g fetaost

1 dl vatten

bladpersilja



Gör så här:

Skala räkorna. Hacka löken. Värm olivoljan i en kastrull eller stekpanna med höga kanter och stek löken i 3-4 minuter.

Tillsätt krossad tomat, oregano, salt, peppar och vatten och låt småkoka i 15 minuter.

Lägg i räkor och fortsätt att koka i ca 6-8 minuter eller tills räkorna är tillagade. Vänd på räkorna under tiden.

Hacka persiljan. Ta av kastrullen från plattan och smula ner fetaost. Strö över persilja och servera.