
Saganaki med räkor
Saganaki med räkor, garides saganaki (γαρίδες σαγανάκι), är en utsökt meze som kan tillagas med oskalade eller skalade stora räkor. Mezen avnjuts ofta tillsammans med en brödbit som doppas i den goda såsen.
Ingredienser:
20-30 stora räkor
3 msk olivolja
1 lök
400 g krossad tomat
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk oregano
100 g fetaost
1 dl vatten
bladpersilja
Gör så här:
Skala räkorna. Hacka löken. Värm olivoljan i en kastrull eller stekpanna med höga kanter och stek löken i 3-4 minuter.
Tillsätt krossad tomat, oregano, salt, peppar och vatten och låt småkoka i 15 minuter.
Lägg i räkor och fortsätt att koka i ca 6-8 minuter eller tills räkorna är tillagade. Vänd på räkorna under tiden.
Hacka persiljan. Ta av kastrullen från plattan och smula ner fetaost. Strö över persilja och servera.