Kali oreksi

Spenatrisotto

Spenatrisotto

5/5 - (4 votes)

Spenatrisotto, spanakorizo (σπανακόριζο), är en klassisk grekisk rätt. Servera gärna med en citronklyfta. 

4 pers

Ingredienser:

1 kg spenat, fryst eller färsk

1 1/2 msk olivolja

1 gul lök

1 knippe salladslök

2 dl risottoris

1 knippe dill

1 citron

2 1/2 tsk salt

peppar

Gör så här:

Tvätta och grovhacka spenaten om den är färsk. Hacka lök och skär salladslök.

Värm olivolja i en kastrull. Stek lök och salladslök 3-4 minuter tills de är genomskinliga.

Tillsätt spenaten i kastrullen och fortsätt stek på hög värme. Om spenaten är färsk så stek tills den gått ner i volym. Om spenaten är fryst så stek tills den tinat. Blanda då och då.

Tillsätt ris, 4 dl vatten, salt och peppar. Blanda ordentligt och låt sedan koka på log värme i 20 minuter eller tills riset är klart. Hacka under tiden dillen.

Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt dill och pressad citronsaft. Blanda ner ingredienserna i kastrullen. Sätt på lock och låt stå 5-10 minuter innan servering.