Svamp med citron och senap

Svamp med citron och senap

5/5 - (2 votes)

Detta är en god sidorätt som tillagas med svampen Ostronmussling eller Plevrotos (Πλευρώτους) som den heter på grekiska. Denna svampsort är vanligt förekommande i det grekiska köket.



Ingredienser:

500g Ostronmussling

3 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

2 msk senap

2 msk citronsaft

1 msk torkad oregano

2 msk färsk hackad persilja

1 tsk salt

peppar



Gör så här:

Sätt ugnen på 225g. Täck en plåt med backplåtspapper. Rensa svampen.

Pressa vitlöksklyftor. Bland med olivolja, senap, citronsaft, oregano, salt och peppar i en skål. Fördela svampen på plåten och pensla den med citron- och senapsröran.

Tillaga i ugn i 20 minuter. Smaka av med salt. Hacka persiljan. Servera svampen varm och strö över persiljan.