
Tigania kotopoulo
Tigania kotopoulo (τηγανιά κοτόπουλο) är en kycklingrätt som kan beställas in som en meze på en taverna eller avnjutas som huvudrätt tillsammans med ris eller pommes frites vid sidan av.
4 pers
Ingredienser:
750 g kycklingfile
2 msk olivolja
2 röda paprikor
2 gröna paprikor
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk torkad oregano
3 msk senap
salt och peppar
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar. Skär paprikan i små kuber. Skala och riv vitlöksklyftan.
Värm olivoljan i en stekpanna och tillsätt kycklingen. Salta, peppra och krydda med paprikapulver. Stek kycklingen på hög värme tills den fått lite färg.
Sänk värmen och tillsätt paprika och vitlök. Låt steka till paprikan mjuknat något.
Tillsätt vin och stek tills den avdunstat ca 2-3 minuter.
Stäng av värmen och blanda ner senap samt oregano. Smaka av med salt och peppar.