Tomatbiffar

Tomatbiffar

5/5 - (3 votes)

Domatokeftedes (ντοματοκεφτέδες) är en rätt från ön Santorini. Testa gärna att tillsätta lite smulad fetaost i degen. Tomatbiffarna serveras ofta med lite yoghurt bredvid.

 

10-15 biffar

Ingredienser:

1/2 kilo tomater

1 knippe persilja

1 knippe dill

1 tsk mynta

1 gul lök

1 tsk citronsaft

ca 2 1/2 dl mjöl

1/2 tsk bakpulver

salt

peppar

rapsolja eller solrosolja till stekning

 

Gör så här:

Skär tomaterna i små kuber. Hacka lök och färska örter. Lägg allt i en skål och blanda.

Tillsätt citronsaften. Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt bakpulver och mjöl.

Hetta upp relativt mycket rapsolja eller solrosolja i en stekpanna. Klicka med hjälp av en matsked ut biffar på stekpannan.

Stek i ca 3-5 minuter på varje sida tills biffarna fått fin färg. Lägg biffarna på hushållspapper så det mesta av oljan rinner av innan servering.

 

tomatbiffar i stekpanna